Typisch Marsha

Ik ben Marsha Claassen, in 1973 op de wereld gezet en nu ben ik  zelf moeder van 2 zonen en woon ik samen met Jeroen. Buiten Welkomité werk  ik  bij een zorgorganisatie als trainer-coach zorg en welzijn.

Humor en positiviteit spelen beide een grote rol in mijn leven.  In de loop der jaren heb ik ervaren hoe krachtig humor kan zijn. Niet voor niets zegt de spreuk; Lachen is gezond! We voelen ons energieker en het maakt ons aantrekkelijker. Het mooiste aan humor vind ik, dat je hiermee andere mensen gelukkig kunt maken, het maakt nl ‘het zware’, minder zwaar en het laat ons soms even de ellende om ons heen vergeten. Hoe mooi is het, als je humor met anderen kunt delen en nog mooier…. dat je anderen ermee mag vermaken.

Ik heb het geluk dat ik humor op verschillende manieren heb mogen inzetten en dat nu nog steeds doe. Ook in mijn dagelijkse werk als trainer-coach gebruik ik humor. Doordat ik me kwetsbaar op stel, mijn eigenaardigheden en mijn minpunten vergroot, heb ik ervaren hoe ik zowel de kwetsbare mensen onder ons, als de feestvierenden ‘alles kan en mag mensen’ met humor kan bereiken. Ik geloof niet in platte humor of humor waarin je mensen voor gek zet. Je bereikt veel meer door mensen in hun kracht te zetten en soms een beetje in verlegenheid te brengen.

Ik zie de reactie en interactie van en tussen mensen als een cadeau waarbij mijn kwaliteit van improviseren ruim aan bod komt.

Lachen werkt aanstekelijk, zullen we samen een epidemie veroorzaken?